mandag 27. april 2009

Om fulle lysthus, og hagegjøglere som viser seg frem.

Det er for få timer i døgnet, hvertfall i mine døgn. Det er så mye å gjøre, og så få timer. Og dessverre er nok min blogging skadelidende av dette *skammer meg*

Men noen innlegg kommer innimellom, små rapporter fra en travel hagegnom med fingrene pent begravet i potter og jord store deler av døgnets timer.

I lysthuset kommer det bare fler og fler blomster, det skyldes nok mer sollys, vår og kanskje den nye gjødselen som testes ut i år. Orange Superba, det har jeg hørt mye godt om, og iår måtte jeg også prøve. Det ser jo ut som blomstene liker “maten” sin :)

Blomster og drivhus mai 09 005

Blomster og drivhus mai 09 008 Blomster og drivhus mai 09 010

Blomster og drivhus mai 09 011 Blomster og drivhus mai 09 014

Blomster og drivhus mai 09 012

Blomster og drivhus mai 09 015

Blomster og drivhus mai 09 013 Blomster og drivhus mai 09 016

Blomster og drivhus mai 09 018

Men det begynner å bli fullt, veeeldig fullt. Både gamle drivhuset og i lysthuset er det snart bare ståplasser igjen, og plantene står tett i tett. Her det det ikke rom for krangel mellom plantene, her må alle være venner.. I gamlehuset er det like trangt, og der har jo en haug av nye stiklinger og sådde plantebabyer også havnet. Jo, det skal bli godt når man kan begynne å få litt ut..;)

Jeg har jo verdens snilleste mann, og i påsken snekret Blomster og drivhus mai 09 035Blomster og drivhus mai 09 034

han pelargontrapp til meg.                                                  Jeg synes den er kjempefin, og oppskriften er hentet fra Karins Växkstverk sin side. der ligger det tegninger og alt man trenger. Vi har modifisert den litt med noe mer utskjæringer ;) Nå mangler den bare plantene, og de kommer nok, men ikke ennå. Vi venter på jern nettene, og de blir gjerne kalde.

Ellers så høstet jeg masse frø fra min Mimulus `magic white flame`ifjor høst, og disse ble sådd i år. Ifjor var det samme type blomst som kom på de, mens iår har det slått til med masse forkskjellige variasjoner. Det er jo bare kjempegøy. Dessuten er jeg så glad i disse “gjøglerne” :)

Blomster og drivhus mai 09 022 Blomster og drivhus mai 09 026

Blomster og drivhus mai 09 030 Blomster og drivhus mai 09 033

Man kan jo ikke synes noe annet enn at de er vakre :)

19 kommentarer:

Ellea sa...

Gjøglere er fantastiske! Sådde for noen år siden men alle ble brun og gul spraglete.....og det er ikke det lekreste synes jeg.....så da mistet jeg lysten til å så igjen. Men nå kjente jeg at lysten våknet igjen.

For et deilig syn det overfylte lysthuset ditt er! Og noe så vakkert som de pellis trappene! Skal det ikke bli fint når du kan fylle dem?

Vivi sa...

Jeg blir bare sittende å gape av synet av ditt lysthus/drivhus. Gurimalla så mange pelliser du har, har nesten lyst til å knipe av noen godbiter.
FANTASTISKE GREIER.

skogsdua sa...

fikk skikkelig sommerstemning ved synet av alle pellisene, vakkert:)

Randi sa...

Vanvittige mengder med Pelargoniar du har, så utruleg flott! Når flyttar dei ut? Eg har nokre (få) sjølvsådde som eg hadde inne, men måtte flytte ut grunna hovudverk mv, og som eg no har flytta ut.. Litt tidleg? Det vil vise seg antar eg : )

Elisabeth sa...

De kommer nok ikke ut før etter 17 mai. Mange av de blir i pelargonhuset også. Da slipper jeg og bekymre meg for dårlig sommere, vind og regn ;)
Du får ha fiberduken klar hvis det kommer litt frost ;)

My little footprints sa...

Hei Elisabeth!
Så flott du har det i drivhuset ditt! Jeg ble sittende med store øyer og måtte forstørre det ene etter det andre bildet :) Så mye flotte blomster!
Trappen var også fin! Ser etter en slik gammel tretrapp å ha blomster på, men det er vel umulig å få tak i ;) Men man skal aldri si aldri ;)
Ønsker deg noen fine vårdager!
Klem Beth

Elsa sa...

Et utrolig flott syn det lysthuset ditt.
Pelargontrappen ble kjempfin.

Ha en fin og travel tid sammen med dine kjære pelargoner:-)

Anita sa...

Det er bare sååå fint hos deg!! Vakkert og imponerende!! Er det sånn at jeg snart skal sende deg avleggere eller?? Har så lite greie på det! Var ute hos meg nå og er så fornøyd med hva som spirer og gror der ute!! Våren er herlig!!!!!!!!!!!!! Send meg en mail, så avtaler vi nærmere om hvordan vi skal gjøre med ting. Kos deg! klemmer fra Anita

Marita sa...

du og du for en fantastisk samling av pelliser. Hadde jeg hatt det sånn hadde jeg blitt beskyldt for å være gal. Men jeg skjønner deg godt, de er nydelige og for meg minner de meg om min gode bestemor!

merethe sa...

Ja for en plass du har der i lysthuset ditt. :) Har så smått begynt å bære ut pellisene mine til drivhuset. Det er så kos med drivhus. :))

Edgar sa...

En imponerende samling pelargonium du viser her! Ser de gjerne live også ;-)
Trappen var kjempeflott. Den blir riktig stilfull med krukkene på plass.

Og takk for sist! Alltid hyggelig å treffes :-)

Kathrine sa...

Ja du og dine pelliser:) Helt herlig! Begynner å komme mine også nå, skal bli gøy å se form og farge på de.

:))

Wenche sa...

Bloggene har nok fått lide her også, har ikke skrevet noe på over en uke tror jeg.

Det drivhuset ditt er bare helt herlig. Og så flotte plantene er alt. Det tar nok litt tid før mine blir fine, noen står fremdeles i kjelleren (de største) og blir sulteforet på lys. De minste i drivhuset er sulteforet på plass (jord)! De burde ha vært pottet om for lenge siden, men jeg har rett og slett ikke plass.

Heldigvis har jeg vann i drivhuset så jeg slipper i allefall å bære vann ut dit, det gjorde jeg bare til rett over påske.

Kjempeflott trapp du har fått laget :-)

Min Verden Hanne sa...

Jeg blir helt koko hver gang jeg kommer til deg. Sååå vakkert. Alt det jeg gjør blir ingenting ifht. det du gjør... sukk! Vel, jeg skulle gjerne vært en tur og sett skikkelig. Blir det noe av det salget? ;) For jeg kan både tenke meg til å kjøpe og å beundre. Vel, kos deg videre og jeg måtte vise trappen fra "verdens snilleste mann" til min mann - og påpekte nettopp det, verdens snilleste mann.... H

Landliv sa...

Tydelig at du steller dem optimalt ja!! Fantastisk skue du har!

Ninni sa...

Tiden strekker ikke alltid til, spesielt i sommerhalvåret når vi har så mye å blogge om! Du får litt å gjøre når tiden kommer til å flytte alt du har i drivhus og lysthus ut. Jeg har satt ut de største frøplantene, de har stått ute 2-3 uker alt. Det har gått veldig fint. De får til og med litt sol på seg innimellom :) Skal si det var deilig å hive ut så mye fra planterommet, plutselig hadde jeg nok plass til alle frøplantene og et par nyanskaffelser. det minner meg på at jeg må potte om en del som står både to og tre i pottene.

Den plantetrappen din var kjempesøt, så snill og flink mann du har!

Akkurat passe Frø sa...

Oi! Her var det mykje fint!!! Sel du stiklingar? No har eg brukt av din kunnskap i eit innlegg hos meg!

Ha ein fin dag!
:O) FrueFrøet

Farmors sa...

Skal si du er en ivrig "hager"!
Kjempeimponert ble jeg over "lysthuset" ditt, går det an!
Pleide tidligere å så alle mine sommerblomster, men nå har mine 10 plantelysstoffrør ligget brakk i de siste årene. Tror jeg må komme igang igjen når jeg ser din hage!
Nå driver jeg bare med vedlikehold.
Skal søke om utvidet døgn tror jeg...

Anonym sa...

情趣用品,情趣,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風