tirsdag 26. mai 2009

Oxalis, og litt oppdateringer.

Endelig kjenner jeg at jeg er i rute.  Gml drivhuset er tømt, bobleplasten er borte, og agurker, tomater og chili er på plass i pottene sine. Frøplantene av sommerblomstene mine er stort sett i jorden alle sammen nå. Og på uteplassen vår bak huset står det bøtter og spann med pelargonstiklinger som skal i botanisk have for salg (hvis ikke det kommer folk innom før og kjøper litt ;) Regnet kom som bestillt idag, siden jeg plantet siste resten av sommerblomstene igår, ja alle unntatt Zinnea og gresskar, der venter jeg litt litt for de liker ikke nattegrader under +10.

Idag gjorde jeg t.o.m rent huset før kl 10.00..nesten så man gikk i sjokk over en slik arbeidslyst *ler*

Inne er det ikke mange plantene igjen, bortsett fra mine gamle kaktuser som nå er i full blomst eller knopp. Dessuten mine oxalis. Jeg bare elsker oxalis!! De er så enkle, jeg slenger de inn i et benkeskap hele vinteren, uten vått eller tørt. Og når våren kommer taes de frem igjen, vannes litt forsiktig, og vips så er de der, spirene. Kan det bli enklere, neppe!

Nå er flesteparten av de i full blomst, bare se, de er jo vakre planter ;)

Denne som t.o.m er varigert er jeg kjempeglad i. Fått av en plantevenninne ifjor.

Oxalis 001Oxalis 004 Oxalis 005 Oxalis 006 Oxalis 007

Somregel har Oxalis 3 blader, som på bilde under.

Oxalis 009

Men de kan også fåes som firkløver, som denne under her :)

Oxalis 008

Slik går no`dagan, tenk nå er det snart juni, tiden flyr….;)

8 kommentarer:

merethe sa...

Oxalis hadde jeg for mange år siden. De er veldig fine. Her har også regnet kommet og det er nok godt for hagen. :) jeg selv kunne nok ha tenkt emg sol og deilig varme, men det kommer det også.
Er det regn så driver vi ute på hobbyhuset og snekrer :)

Ellea sa...

Jeg hadde en oxalis i fjor, men jeg visste ikke at det var så lett å ta vare på den over vinteren......nå vet jeg det!!

Regnet i dag kom som bestilt er også, siden jeg plantet ut roser i går.

Kathrine sa...

Jeg ga mor en oxalis for mange mange år siden, for jeg husker hun hadde det før. Og den er så flott!!

Driver og rydder jeg og, men så bare flytter jeg på ting..Pust..pes...Myye morsommere i hagen da! He..Bare å snu ryggen til inne og gå ut, men ille på returen. For inn må man. Ja ja, det blir det blir.

:))

Sagae sa...

For noen vakre oxalis blomster!

Er det bare oxalis som vokser fra knoller som kan beHandles slikt om vinteren? Dvs har du forsøkt det med de som bare har vanlig rotsystem?

I år har jeg sådd Oxalis valdiviensis fra Impecta men de er ikke akkurat store enda.

Sagae sa...

skrev jeg oxalis blomster? mente planter - tror jeg burde gå og legge meg :)

Landliv sa...

Oxalis... har de det på plantesentere da tro?

Min Verden Hanne sa...

Gratulerer med arbeidslyst :) Deilig å få gjort det. Ennå bedre hvis man jobber sent og mannen har ordnet hjemme - DA blir jeg glad da og det skjedde i går :)))) Oxalis ja - jeg har en stor. Fin er den og gammel. Fått av svigermor. Den står i vindu hele vinteren og har blomster og blader. Blir de finere i skap tror du? Vel, greit som jeg gjør også. Gleder meg til å se all blomstringen i sommer :)))

rigmor sa...

vi har alltid hatt oxalis eller lykkekløver i vår familie, men nu har alle mistet den. lurer på hvor jeg kan få tak i knoller på den med rosa blomster og grønne blader?