søndag 10. juli 2011

Tomatgalskapen fortsetter…

For her vokser det så det knaker, og undertegnede er stadig ute og noterer seg nye oppskrifter på tomatretter. For en ting er sikkert, det blir endel tomater som skal inntaes iløpet av sensommeren/høsten!

Sånn ser det ut i ene drivhuset nå, tomatplantene har blitt høyere enn meg *ler*

Hagen i Juli 010Hagen i Juli 015

Noen av tomatene har begynt å rødme, og 4 typer har jeg høstet ferdige tomater av. D.v.s at det er 76 typer som ennå modnes, yuhuu her skal det bli tomatfest!

Hagen i Juli 016Hagen i Juli 017Hagen i Juli 018Hagen i Juli 026Hagen i Juli 019Hagen i Juli 024Hagen i Juli 028Hagen i Juli 031Hagen i Juli 021

De som har modnet blir etterhvert lagt ut på tomatbloggen min, Lille Tomat . Man kan også få kjøpt frø av de forskjellige typene utover høsten, eller bytte hvis du har noen tomatfrø som jeg ikke har Smilefjes som blunker.

5 kommentarer:

krepsemor sa...

Ojojojoj, en hel skog av tomatplanter =) Har du vanningsanlegg eller vanner du manuelt? Selv har jeg fått på plass et Vannlet-system så jeg slipper å være avhengig av folk til å vanne mens jeg er på ferie! Her er folk, men ingen jeg stoler på liksom ;o)

Elisabeth sa...

Her blir nok alt vannet manuelt, har vanningsanlegg liggende i garasjen, men ikke fått installert det *ler*

RoseSommer sa...

Må nesten le når jeg ser ALLE de fine tomatene du har. Er det mulig?? Tenk, for noen år siden hadde "alle" hjemmedyrkere de samme, store tomatene, hadde jeg inntrykk av. Camilla Plum i Danmark var den første jeg så som hadde alle slags tomater, og viste hvordan en skulle ta frø.
I år har jeg 2 forskjellige, men den ene har jeg nok gjødslet i senk, for der er det masse bladverk, men lite blomster. Og ingen tomater ennå.
En venninne serverte verdens enkleste og kjempegode tomatsalat nylig: Ruccula underst, halve cherrytomater over, og så et lite dryss parmasan over. Og olje og sitron som litt dressing på. Kjempegodt!! Det enkleste er ofte det beste.
Ha en fortsatt fin sommer!

Villrose sa...

Jeg er målløs!
Koser meg med de 8-10 sortene jeg har i drivhuset :-) Høster nok til dagens salat hver dag nå.

Aase sa...

Fantastisk å se alle tomatene i virkeligheten.