lørdag 21. mars 2009

Lysthuset våkner.

DET VÅÅRES!!!

Det finnes vel ikke bedre tider enn når vannet drypper fra takrennene, snøen synker sammen, og små jordflekker atter kommer tilsynet. Det er nesten som man ser ting på nytt igjen, oppdager nye småting man har glemt fra ifjor.

I lysthuset vokser det og gror, og fler og fler pelargoner kommer med blomster. Idag har jeg vært ute å skrudd på en klaff på mitt gamle klaffebord fra pappas barndomshjem. Det er noe med roen rundt dette bordet, jeg kan husker det siden jeg var liten  jente, og jeg er utrolig glad for at det havnet hos meg da pappa døde. Klaffen måtte på for nå ser jeg at det både vil bli mere tedrikkingt der ute, dessuten er det masse små plantebabyer som skal både til lysthuset, og til det gamle drivhuset mitt. Ja, så da tar man i bruk den plassen man har. Jeg er nesten helt overveldet over alt som har spirt, masse pelargonfrø har kommet opp, ja t.o.m frø som jeg har krysset frem selv, gjett om det er ei som går en spennende sommer i møte. Tenk om jeg klarer å få frem en ny pelargon som vil være vakker nok til å beholde..*drømmer*

Ellers har jeg jo sådd masse annet også, litt i puljer siden januar mnd. Sålisten skulle jeg jo være SÅ flink å oppdatere…men det er så mye å gjøre, og så liten tid. Trøsten er at alt blir kladdet ned i min gule hagebok, så dermed er det notert, jeg må bare føre inn på pclisten også. Det blir vel noen regværsdager hvor slikt kan bedrives.

Spennende har det nok også vært for min mann, som idag har gått Birkebeinerrennet. Snakk om spreking! Jeg har ikke hørt noe fra han ennå, men i mål er han nok, og nå er han sikkert igang med å få i seg et godt måltid og hvile litt ut. Undertegnede er spent på å få en tlf fra han ikveld.

For de som er intressert i litt bilder av lysthuset, ja så kommer de her. Synd det ikke er lukt på bilder også, for det lukter så godt av sol og pelargoner og grønnsåpevasket gulv der inne..herlig!!!

Pelargoner 09 008Pelargoner 09 009 Pelargoner 09 010 Pelargoner 09 011 Pelargoner 09 014

20 kommentarer:

Hanne sa...

Wow, vidunderlige bilder! Så godt å se. Litt av et stort drivhus du har også. Jeg gleder meg til jeg kan begynne i mitt. God lørdag!

Elsa sa...

Wow, for noen bilder. Skal si du har orden i rekkene på dine kjære pelargoner:-)

eling sa...

Å for eit syn!! Har berre to pellisar igjen etter vinteren *flau*

Wenche sa...

Åhh, så herlig! (du verden for en orden da)
Håper du har lyst på besøk i løpet av våren, kunne veldig gjerne tenkt meg å ta pellisene nøyere i øyesyn :-)

Fortsatt god helg :-)

line sa...

Nei det lukter ikke, men jeg kan allikevel FØLE LUKTA!

Heldig er du som har et slik "paradis".

Ha en strålende helg.

janne - kathrine sa...

Hei, hei.

Ja, nå er det godt å tenkte på at det går mot vår og sommer. Jeg er spent på hvordan det har gått med roser og busker etter denne vinteren. Snøen ligger fortsatt meterhøy i hagen, så det er ikke så lett å si ennå.

Når det gjelder skjenken, så fikk jeg denne gratis via FINN.no. Den så langt fra lekker ut da, men med 3 strøk maling ble den veldig fin egentlig. Bilde av den slik den så ut før finner du her:

http://1.bp.blogspot.com/_IGBv0AjHc50/SLaw8UDbMxI/AAAAAAAAA5w/cXzjYrnfxKE/s1600-h/Reol+fra+FINN.no.jpg

Ønsker deg en fin lørdagskveld!

Elisabeth sa...

GURI..for en forskjell. Nå skal jaggu jeg lete på Finn også *løper*

Blomstermamma sa...

Åhhhh for et velfylt lysthus med skatter så langt øyet kan se! Jeg beundrer din orden i lysthuset, så pent og ryddig! :D

Marie sa...

Er verkeleg imponert over dette synet! Du er flink du!

Skjønne påskeegg under her også :)
Skulle gjerne lært dette.

God helg :)

Charlotte sa...

Ooojjj!! For et syyyn! Utrolig utrolig lekkert.

Ellers høres det med såingen likt ut som mitt. Sånn er det. Ha-ha.

Lene fra Lillehammer sa...

Jeg sier bare: Å FYYYYYYYYYYYY SØREN! Så mange lekkerbisker. Skulle ønske jeg også hadde plass til så mange!

Iris sa...

Du verden! Det var litt av en pellis samling du har! Jeg hadde dilla på de for flere år siden, men nå har jeg bare to...;-)

Laila sa...

Hvordan klarer du å holde rede på alle disse "barna" utrolig ryddig og fint da. Ja du alle disse tøffingene som har slitt seg fram i dag, jeg har to barnebarn som har gått for første gang i dag, 11 og 14 år gamle, syntes de er tøffe jeg.
Ha en fortsatt fin helg
Klem Laila

heidi sa...

Ååå så herlig! Nydelige bilder og innlegg hos deg! Deilig vår!

Kanskje det dukker opp en pergola hos deg også etterhvert?
;o)

Kathrine sa...

Kjære vene! Så flott det er til deg da:) Tror jeg hadde bodd i det lysthuset døgnet rundt jeg.

Ha en fin vårsøndag!

:)

Ellea sa...

Å helledussen så nydelig med alle pellisene i blomst og det vakre bordet på midten:-)

Min Verden Hanne sa...

Guriland - så utrolig koselig og flott! Gleder meg til mine begynner å blomstre litt også :) Noen holdt jeg på å vanne i hjel, men det gikk heldigvis bra. Kos deg videre med pellisene, nå blir de bare flottere og flottere og jeg skulle gjerne hatt litt lukt ja. Hanne

Rekkehuset sa...

Oj, du store, sååå mange pelargonier! Og jeg må si jeg er mektig imponert over hvor ryddig og organisert det er der inne:-) Ser ut som en kjempekoselig plass å sitte med kaffekoppen sin. Hjertelig hilsen Hanne.

Lyst på livet sa...

Himmel og hav, for en samling du har! Virkelig et vakkert syn disse bildene fra lysthuset ditt.

Ha en fin kveld :-)

Torunn

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Gubban for noen flotte bilder, måtte klippe ned mine geraniumer igjen - de var fulle av lus... men med litt "motgift" så får jeg bare krysse fingrene og håpe at de klarer seg...
Skulle gjerne stittet i ditt lysthus og bare nyta synet av dine flotte planter...

Ha en super dag...