mandag 3. mai 2010

Pallekarmer, ILA og mine egne små pelargonskatter!

Vi skriver mai, Bjørnsons måned , bjerken står med sitt grønne slør og solen kommer høyere og høyere på himmelen dag for dag. Det er trangt om saligheten både i lysthus, drivhus og planterom, men undertegnede ser lys i tunnelen, snart kan man begynne å sette planter ut. Men ennå ser det ut som man bør vente litt, snø ble det meldt på enkelte steder på østlandet til imorgen, hjelp!!!

Snø eller ei, jeg har endelig fått tak i 4 pallekarmer, beiset sorte og nå er de fulle av god jord,  gulrøtter, reddiker , sjarlottløk og nepe er blitt sådd idag. Endelig har jeg min egne lille “kjøkkenhave”. Har bl.a sådd Harlekingulrøtter, de skal være flerfarget, DET blir spennende!! Nå håper jeg bare at varmen kommer så de små spirene kan begynne å titte fremVårbilder 001

Inne er det sådd spagettigresskar og squash som skal få komme ut når varmen har befestet seg, blir vel noen uker til.

Jeg sådde jo så mange egnehøstede pelargonfrø i vinter, og 65 stk har spirt og er på vei til å bli småplanter. Som jeg har nevnt før så er ikke frø fra zonalepelargoner stabile, de parrer seg med hverandre, så her kan det bli mye spennende. Jeg har fått endel stjerne fra vanlige zonaler bl.a, men denne tror jeg er den mest spennende.

Mamman er Hjõrdis, en storvokst zonale, og dette er da barnet hennes. en pytteliten pelargon, ja dette må jo være en microminiatyr hvertfall. Håper bare den klarer seg videre, disse småtassene er fort gjort og overvanne *prater av egen erfaring ;)Vårbilder 013Vårbilder 015

Undertegnede har også vært på ILA gartneri, et fantastisk gartneri med masse flotte planter. De har åpent ca 3 uker fra første helg i mai og utover, og er blitt fast tradisjon for meg. Og JA, jeg fant masse jeg bare MÅTTE ha…somvanlig *ler*

  Vårbilder 007 Vårbilder 009 Vårbilder 010 Vårbilder 011 Vårbilder 012 

De hadde bl,a fylte lyserosa petunia, de var bare så vakre at jeg måtte kjøpe 10 stk..fikk lissom aldri nok. Fylte million bells ble også med + mye annet spennende av både krydder og blomster. For de som bor i nærheten av ILA så anbefaler jeg absolutt turen dit :)

Ha en fortsatt flott uke alle sammen, og kos dere i vårværet :)

6 kommentarer:

line sa...

Spennende med de små førplantene dine:) Jeg forstår godt at du måtte ha de blomstene - NYDELIGE!
Her begynner drivhuset å bli litt i minste laget ;-) men det er vel ikke så mange ukene før endel planter skal få komme ut.

krepsemor sa...

Pallekarmer har jeg også fått flere av, men her er så surt og kaldt at de er ikke blitt malt engang! Det har vært flere snøbyger i hele dag!
Så mange flotte pelargonier du har! Og så søt micro`en din var da =) Artig med frø som man ikke aner hvordan de blir! Lykke til!

Elsa sa...

Så masse fine planter du har kjøpt deg i dag. De fyllte petuniaene var skikkelig søte.
Pallekarmer skulle jeg hatt noen flere av også, men med det været vi har for tida orker jeg ikke tenke på det engang. Det er helhvitt og minusgrader ute her nå.

Klem

Min Verden sa...

Jeg har ikke fått tak i pallekarmer! Hvor fikk du tak i dine? - og de vakre blomstene har jeg ingen problemer med å skjønne at du måtte ha. Jeg har selvsådd i år, men de er vel ikke store før i september! Kos deg med de vakre :)

Marita sa...

Det er "livsfarlig" å bevege seg inn på plantesenter for å titte! jeg hadde nok gjort som deg - handlet og handlet. Mye lekkert du har funnet. Tror rosa er årets hagefarge

Ninni sa...

For en kjempeklype, tenkte jeg først ;) Men så var det altså en nusselig liten minipotte :)

Moro med pallekarmer, ikke sant! De er så kjekke som kan stables så enkelt. ILA hørtes da voldsomt fristende ut... Hva heter pellisen du har nærbilde av, så utrolig vakker!