søndag 31. august 2008


ENDELIG!!'

Så er det ferdig, drivhuset er klart, og bare venter på sine leieboere. Gardiner er innkjøpt, men de blir ikke hengt opp før til våren, i vinter blir det nemlig boble plastgardiner der for å holde på varmen ;)

Teppe ble lagt idag, og lys er innkjøpt. det blir skikkelig platelys om vinteren, og lysekrone til levende lys om sommeren. Møbler må prøves, jeg må jo ha stol og bord, men jeg har et utslagsbord som er over 100 år gammelt i garasjen, med stoler til. Slitt, men jeg lurer på om ikke det skal få stå der. Jeg får prøve å se.

Uansett, nå bare gleder jeg meg over at huset er ferdigbygget, det var mye jobb, men så ble det bra tilslutt!

fredag 29. august 2008

Skilpaddemamma!



Et egg er jo nesten som et lite frø, det er jo kimen til liv. Men i egget sitt tilfelle, trengs jo en liten hann også. Det har nok ikke min hunnskilpadde, hun er nok ensom i sitt akvarie, men egg legger hun allikevel.

Vi merker at hun mister appetitt, og graver mye når det er egg på gang, og plutselig ligger det et lite egg der, i akvariet, og en stolt mamma som igjen får igjen både matlyst og fart.

Et lite under hver gang det skjer :)

onsdag 27. august 2008

En fantastisk gave!

Noen ganger blir man så glad når man henter posten sin, akkurat som meg idag, da jeg stakk hodet ned i postkassen for å titte hva som skjulte seg der... Som regel er det jo de vanlige regningene ,og hauger av reklame, men idag lå det et spennende brev med mitt navn på der..

Full fart inn, og full fart for å åpne det, man blir nesten som et barn som har fått en gottepose..

Og hva finner jeg i pakken..`

Jo, denne

em fantastisk vakker sommerfugl, som jeg fikk av Laila http://lailaslillerede.blogspot.com/.

Den er laget av en lokal kunstner, Rosmarie Dahl, og denne har Laila kjøpt til meg. Gjett om det er ei som er utrolig rørt og glad idag..!

Tusen tusen takk, Laila, denne satte jeg så stor pris på, og den skal henge i mitt nye pelargonhus, sammen med alle mine blomster. :)

tirsdag 26. august 2008

Kranselag ;)


Og her er nesten taket ferdig. Masse jobb, men det blir utrolig bra.

Huset blir på 13 kvm, og det blir 3,10m på det høyeste punkt i taket.
Kneveggene er 1,81m.

Og ja, det blir et lysthus-drivhus, eller pelargonhus som jeg skal bruke det til :)

Oppdatering..

Det går seg til, og etter litt kluss og misforståelser med bruksanvisninger, ja så er vi igang igjen. Veggene kom opp i helgen, og nå legges taket.
Her et bilde som ble tatt i helgen, jeg sier igjen...det begynner å ta form ;)

fredag 22. august 2008

Snart ferdig...

Første skoleuke er nesten slutt, og hverdagen tar vel tak i de fleste av oss. Og sommeren viser seg også fra sitt våteste element disse dagene. Her går det fra sol til styrtregn på kun kort tid, og jeg må jo gjenta at jeg er veldig glad for å ha tak over mine pelargoner.

Men planetene vokser og gror, og noen får nye potter også i disse dager. Jeg er overrasket over hvor lett stiklingene roter seg ennå også, tiltross for de klamme og våte været. Det er lyspunkter!

Prosjektet er nå kommet så langt at det gjenstår bare en ting, og sette opp det som skal på topppen ;) Det skal gjøres nå i helgen, så sant værgudene er på vår side. Jepp, jeg gleder meg!


Og eller i haven så er jo de regnelskede dahilaene kommet i fullt flor, de er jo et skue, og noe alle burde ha i sin have.


Min nye engletrompet (fått som stikling fra Ewa i Sverige) har også endelig kommet i blomst. Og det en jo bare så utrolig vakker. Fersken/rosa, aldri sett maken :)


mandag 18. august 2008

Så er sommerferien over ;)

Arbeidet skrider frem her, og undertegnede bare gleder seg mer og mer. Idag avsløres nye bilder av prosjektet, jeg antar at mange av dere ser hva det er ja *ler*

Ellers har helgen blitt brukt til å rydde og shine hagen, skal ha hagelaget her imorgen, og da bør det jo se nogenlunde ut. Men nå er det jo ledt regn, så da vil vel de fleste planter se ut som "våte katter" uansett, jaja *ler*

Dessuten var det skolestart igjen for mine store barn. En begynner i 7 klasse, og en i 10.klasse...trøste meg så fort de årene har gått....

lørdag 16. august 2008

Prosjektet har startet ;)

Tusen tusen takk for alle de koselig kommentarene dere postet i mitt forrige innlegg. Mamma kan jo ikke bli stoltere, men min datter synes dette var veldig koselig å få så mange positive tilbakemeldinger. Ser noen spurte også om hvor gammel hun er, hun er "bare" 15 år ;)



Jeg var så heldig at jeg fikk 2 oxalisknoller fra en pelargonvenn nordfra i våres . Den ene oxalis siliquosa `red velvet`har blomstret i hele sommer med utrolige vakre gule blomster.




Mens den andre Oxalis corymbosa, har latt vente på seg. Og jeg har tålmodig ventet og ventet..og ventet, og nesten gitt opp da denne

plutselig dukket opp. Og jammen var den verd å vente på..




Mye skjer i heimen om dagen, blandt annet er dette hjørnet ryddet, for her kommer noe som jeg har ønsket meg lenge. Jeg drøyer vel litt til med å si mer, dere får bare følge med ;) Før bilde..

Og etter...;)

tirsdag 12. august 2008

Stolt mamma!

Som jeg har sikkert skrevet før så har jeg en meget tegneglad tenåringsdatter. Hun har tegnet siden hun var 2-3 år, og har stort sett alltid med seg penn og papir.
Disse to tegningene de siste hun har jobbet med nå, jeg synes de er så fine at jeg har lyst til å vise de frem til dere også *stolt mamma*

mandag 11. august 2008

Sommeren er på hell...

Sommeren går vel mot hell, man kjenner det på fuktigheten i luften på morningen. Men heldigvis blomstrer haven ennå.

Det har jo vært målet iår og få til blomstring hele sesongen, og det ser ut som jeg skal lykkes med det. Endelig har de hvite etasjeblomstene kommet ut, og sammen med de rosa og røde, ja så er de et skue i urtebeddet mitt. Disse er flotte sensommerblomster, og ikke minst tåler de vær og vind godt.



Asarina blomstrer bare mer og mer, der den slynger seg rundt uteplassen vår. Og humlefar storkoser seg med nektaren i alle blomstene. Dette er også en blomst som er finest på sensommeren.
Og tomatene modens hele tiden. Denne her `Chocolade cherry`er en av årets nyheter, og den blir utrolig mørk, og ikke minst veldig søt. Mye søtere enn vanlige cherrytomater, og siden den også kommer villig med mengder av tomater, blir dette også med på neste års tomatliste.
Jeg er så heldig og har mange gode venner, og denne dukket opp her som en liten sommergave til mitt nye drivhus som er under påbygging.


Huset ligger i garasjen, og mannen i heimen driver akkurat nå med å bygge treplattingen som det skal ligge på. Det kommer selvsagt bilder etterhvert når arbeidet skrider frem, dessuten gjemmer jeg litt til på hva slags drivhus det blir. Det får være en hemmelighet litt til ;)
Vi får håpe det blir en lang og varm høst vi går imøte, Sommeren har jo vært flott for de fleste av oss , og nå krysser vi fingrene for at høsten blir like bra :)

fredag 1. august 2008

Vi skriver august...

..og hagen fortsetter sitt fargespill og blomstring. Nye blomster oppdages stadig, og ennå er det like spennende når en ny knopp skal slå ut. Sommeren har jo også vært fantastisk, masse varme, sol og litt regn i akkurat passe mengder, slik en norsk sommer skal være. Selv om undertegnede kjenner på at det kan bli noe varmt når gradestokken sniker seg mot 30, så storkoser blomstene seg, det er tydelig.

Både amaranthus `Oeschberg`, og amaranthus `Red tails`har endelig kommet med sine lange vakre ranker.



Og Black eyed Susan`Salomon shades`storkoser seg i solen. Dette er virkelig en av mine selvsådde stoltheter :)



Sitrontreet har kommet med sine første sitroner,


og

kanariblomkarsen slynger sine gule sommerfuglblomster rundt hver lille stolpe.

Cosmos `Sea shells`har kommet med sine utrolig vakre blomster, og de lyserose valmuene er rene ballkjolene der de står i beddet mitt.

Erteblomster var ikke sådd iår, men plutselig vokste de opp av jorden, så disse har selvsådd seg selv fra ifjor. Snakk om overlevelsesvilje.

Ratibida `Red midget`er en liten raring, der den stå, men du verden så vakker den er. En overraskelse som kom i posten fra Elsa på Hagegal.

Også har vi min store stolthet da, min P.x glauciifolium som blomstrer. Den er et skue, også lukter den herlig banan hele natten igjennom :=)