søndag 30. desember 2007

Min nye juleduk og spilledåse..

Jeg fikk en så vakker juleduk til jul, sydd av en kjempegod venninne av meg. Jeg er alltid så glad for hjemmelagde gaver, og akkurat denne duken hadde jeg ønsket meg kjempemasse.

Ellers må jeg jo vise frem årets spilledåse, spiller White Christmas og har t.o.m lys....

*lykkelige meg* :)

lørdag 29. desember 2007

En liten vinterpike...

Ingenting er som en julegave som kommer litt forsinket, og overaskelsen var derfor stor da jeg fikk hentelapp på pakke fra postkontoret. Og gjett om det var en glad undertegnede som pakket opp den vakreste lille vinterpike idag... Åee..denne er bare utrolig skjønn og akkurat slik som jeg liker.

Jammen, har jeg gode nettvenninner også *rørt*

fredag 28. desember 2007

Mine fiberoptiske by..

Jeg har noen merkelige intresser, ja sånn bortsett fra å samle på pelargoner så har jeg også en hang til både hagegnomer, spilledåser og fiberoptiske julebyer *ler*.
I årevis har jeg samlet, spilledåser har jeg i alle mulige fasonger, men den som er mest kjær er nok den gamle arvet etter min pappa. Den er alltid fremme hver eneste jul, mange gode barndomsminner med den ja.


Men så har vi de fiberoptiske byene da. Det begynte vel da jeg så den første av den sorten for ca 10 år siden. Selvsagt ble den kjøpt inn, og siden da har det blitt en ny by nesten hvert eneste år.(Så sant jeg har funnet nye da..)

Iår fant jeg en kirke, og det var stor stas, for det manglet her.

Måtte jo ta noen bilder av mine stoltheter, det er et skue når mørket senker seg.

torsdag 27. desember 2007

Slik har min desember vært!

Du verden som tiden flyr, ja desember har rett og slett bare kommet og nesten gått i rekordfart.Jeg som hadde store planer om daglig blogging, med store og små adventsting, men det ble det visst heller liten tid til. Men så trøster jeg meg med det da at det har blitt mere tid til RL, store og smågleder med venner og bekjente, samvær og kos, akkurat slik en god advent bør bestå av!

Tusen takk til dere alle for koselige julehilsner, og beklager at jeg ikke har vært innom bloggene deres på en stund.Men snart er det nytt år, og nye muligheter. Uansett vardet utrolig fint å komme inn på hjemmesiden min idag og finne så mange som hadde tatt seg tiden til en liten hilsen til meg. Jeg leser alt med like stor glede, nok en gang takker og bukker jeg.

Så var har så skjedd i min desembermnd, jo det har vært masse samvær med gode venner, tur til julemarkedet på Folkemuseet har det også blitt.Det er en tradisjon blitt for oss, og like fint hvert eneste år.


Stua har blitt ferdigmalt, og fra og ha en "villmarkstue" med trepanel som har blitt temmelig mørk, ja så har jeg fått en herlig lys stue som går i gråtoner. Det var 3. og siste stue som nå ble pusset opp, og det er jammen deilig!


Julekaker og gotter har blitt laget, ungene mine har blitt så store og flinke at dette tok de nesten over for mor, og ja det er en stolt mor som har bivånet det hele. Godt at de har lært alt dette, det kommer godt med når de en gang skal forlate reiret.

Ellers har jeg lagt masse tid ned i å pakke inn julegaver på en fin måte. Det er så koselig med gaver som er pakket inn på flotte måter. Det er noe jeg setter pris på selv, så iår ville jeg gjøre stas på andre ved å være litt "flink" selv. Silkebånd, pepperkakeformer, trehjerter og andre saker har blitt brukt til dekorering, ved siden av flott papir. Det har vært utrolig morsomt, og ikke minst artig å gode tilbakemeldinger fra mottagerne.

Nå er det meste av sosiale ting over for denne julen, det siste gjestebudet var igår, da serverte jeg ribbe, pinnekjøtt og annet deilig pålegg i en julebrunsh. Alltid gøy å samle kjære til god mat og gode samtaler


Nyttårsaften ligger litt på vent, vi får se hva vi ønsker og orker. Vi har det litt slik i heimen, noen ganger er det nemlig litt godt å bare puste ut og ta det nye året imot i fred og ro.


Årets juletre må jo med, og pakkehaugen også. Her ble det pakket opp til sene kvelden.

søndag 2. desember 2007


Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede.

Det står og lyser for seg selv og oss som er til stede.

Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede.

lørdag 1. desember 2007

Dagens status.

Litt hektisk om dagen, maleren er på plass (skal male ene stua), og i den anledning blir det gjerne både jobb og kaos når ting skal pakkes og flyttes. Men nå er det uansett pakket bort, og man kan senke skuldrene hvertfall så lenge malejobben pågår..Og etterpå skal jo alt på plass igjen *ler*

Adventskalender er også hengt opp, langt på natt ble det, men godt når det er gjort.

Iår får herren ølkalender *ler enda mer* snor som man kan trekke i så det kommer en øl frem fra pakken pr dag. Spent på å se hvordan det slår an.

Ungene har fått fylt sine kalendere, en gave fra mommo, som hun har sydd til de før hun døde. Like kjært å ta frem hvert eneste år.

Nå er jeg klar for advent!