torsdag 29. januar 2009

Det vokser og gror.

Det vokser og gror i alle såkassene mine. Ja, så mye spirer det at undertegnede har nesten begynt å bekymre seg over hvor alt skal oppbevares før det skal enten selges/byttes bort, eller får komme ut i mine bed..
Men klarer jeg å styre lysten til å så enda mer..?
Neida, det er stadig frø som kommer i jorden, og like lykkelig blir undertegnede når spirer dukker frem. Det er rene lykkerunden jeg har om morningen når jeg vandrer fra såkasse til såkasse og følger med på hva som har skjedd *ler*
Masse spennende pelargonium villarter er i full fart, og mange av de har begynt å dufte godt også. Dobbel lykke altså :)






Blåkorg har jeg visst sådd meg helt ut på...dette er bare litt av hva som er priklet til nå, ennå har jeg et stort kar som må prikles snart.
Tanken var å ha blåkorg som kantplante i alle bedene mine. Men nå lurer jeg litt på om man trenger 100-vis av planter til det *ler*
Nei, løsningen blir nok en bytterunde når de vokser seg større, og ikke minst er sendeklare med tanke på kulda ;)



Stiklinger er det jammen også nok av, så mange at jeg har lagt ut en foreløpig bytte/salgsliste på Pelargoniumoasen ligger i sidemeny ;). Ennå er det jo for kalt å sende, så dermed må det bli hentet hos meg evt. Noen planter er dessuten såpass store nå at det blir vanskelig å få pakket og sendt det på en skikkelig måte *ler* Slik som P.x blandifordium `alba`.

søndag 25. januar 2009

Påske egg terapi..hmm

Flere påskeegg finer dagens lys i hulen min. Jeg har nemlig nesten i streik over denne snøen søkt tilflukt i hobbyrommet, med lydbok og mine egg. Sikkert i lengsel etter våren og påsken, vil kloke hoder si, sikkert ikke så dum teori.
I lysthuset vokser og gror pelargoene, i uvitenhet om denne utvidelsen av en vinter, som undertegnede hadde tenkt å avskaffe.. Jaja..slikt blir det påskeegg av, mange påskeegg, Og skal sneen fortsette får jeg begynne utsalg av de *ler*





Posted by Picasa

mandag 19. januar 2009

Urk!!

Usj og usj...Jeg er ikke noe snømenneske, jeg er vel nesten et anti-snømenneske. Dette hvite som daler ned, og som må flyttes på opptil flere ganger om dagen. Jeg som hadde avskrevet årets vinter, og erklært nesten vår..også kommer dette...urk og usj sier nå jeg!!!



Så her ligger lysthuset da, og bare venter på våren. Jammen godt at innenfor veggene der ja det er det vel så godt som vår, med 20 grader og masse lys.. Jopp, jeg kjenner jeg trenger litt lysterapi, på tide å tusle ut i glasshuset :)

søndag 18. januar 2009

Bursdager og spiring..

Bloggpause igjen, men denne gangen er det med "lovlig" grunn. Med to barn som har fødselsdag på samme uke (14 0g 16 januar), + et skoleball , ja da blir det nemlig hektisk i heimen. Ja, selv Otto var ivrig med på kakebaking..hvor mye hjelp det var, er muligens en annen sak *ler*
Dagene ble hvertfall behørig feiret, så nå gjenstår bare 1 gutteselskap, 14 gutter vil nemlig innta heimen til onsdagen, jeg antar at det blir livat.





Og det spirer i kassene, o`store lykke!! Hver dag dukker det opp nye små skudd, og de blir behørig skrevet inn i min frøliste. Veldig greit å finne spiretiden på endel frø. Ifjor skrev jeg nemlig bare når jeg sådde, iår blir det da altså spiredatoen også. Man blir stadig mer omstendig








Så var det denne snøen da...hvem bestilte da den?? *sur*
Nei, egentlig blir jeg for sur til å skrive om den, så dette er nok snøskriving idag.....

søndag 11. januar 2009

Påske egg.....

Jada, jeg vet at det er leeenge igjen til påsken, men jeg er av den typen som liker å ha god tid til å kose meg med hobbyprosjekt. Derfor var det helt naturlig å sette igang med påske egg laging nå. Synes det er så koselig å ha noen egg både til egen pynt, men også å ha som en liten gave til venner og bekjente. Kanskje med litt hjemmelaget smågodt i..;)
Jeg har alltid samlet på påskeegg, og har faktisk igjen endel egg fra jeg var liten. Små skatter for meg, og det er nok derfor at jeg koser meg så mye med å lage noen nye egg også. Selvsagt må det være med blomster, for en ihuga blomstersamler som meg, ville alt annet være unormalt *ler*
Her er eggene som har blitt til i helgen :)

Dessuten har jeg sådd blåkorg og blodbeger, for de som er interessert blir sålisten oppdatert hver gang det såes. Også da med bildelink til blomsten. Har lagt en snarvei til listen øverst til høyre i bloggen min (dette er vel mer info til de som er like plantegale som meg selv ...;)










lørdag 10. januar 2009

Så-liste 2009.

Listoman som jeg er så må jo også jeg ha en så-liste med hva jeg sår, når det er sådd, og når det spirer.
Listen blir oppdatert etterhvert som jeg sår.


SÅ-LISTE 2009.



Navn Sådd Spirt

P.ribifolium . Sådd 9/1 Spirt: 14/1
P.nanum 9/1
P.fruticosum . 9/1
P.drummondii . 9/1
P.altheroides 9/1 Spirt: 12/1
P.candicans 9/1 Spirt: 12/1
P.lobatum 9/1 Spirt: 17/1
P.sauviolens 9/1 Spirt 12/1
P.acraeum 9/1
P.longifolum 9/1 Spirt: 13/1
P.papilonaceum 9/1
P.parvipeltatum 9/1 Spirt: 14/1
P.alchemilloides 9/1
P.chamaedrifolium 9/1 Spirt :13/1
P.schizopeltatum 9/1
P.ranunculophyllum 9/1
P.carnosum 9/1 Spirt: 17/1
P.australe (fra Tasmania) 10/1
P.citronellum 10/1 Spirt: 17/1
P.cordifolium 10/1 Spirt: 18/1
P.tongaense 10/1
P.spinosum 10/1 Spirt: 14/1
P.quinquelobatum 10/1
P.mollicomun 10/1
P.ferulaceum 10/1 Spirt: 13/1
P.grandiflorum mauve 10/1
Renate Parsley 10/1
Lillian Pottinger 10/1
Lustre deep pink 10/1 Spirt:14/1
Cherry elite 10/1 Spirt: 13/1
Red elite 10/1 Spirt: 14/1
Ageratum `Blue mink`Blåkorg 11. jan. Spirt: 17/1
Rhodochiton atrosanguineum . Blodbeger. 11. jan.

De fleste navnene er klikkbare.

fredag 9. januar 2009

Sådden er igang!

Så er sådden offisiellt igang, og atten forskjellige villpelargoner er i jorden. Når jeg titter i frøbeholdninger så skjønner jeg at dette må bare være begynnelsen...for frøene i frøkassene mine, ja de er det visst mengder av..hmmm rare greier, jeg som aldri skaffer meg noen frø..*ler*
Det ble hvertfall 33 potter med frø ut av dagen idag.



Dessuten måtte jeg bare vise frem den ene asaliaen min, den er enorm og full av blomster. Utrolig vakker, synes jeg da ;)


Posted by Picasa

torsdag 8. januar 2009

Høst stiklingene er jammen klare alt ;)

Jeg tror nesten aldri jeg har vært så klar for vår så tidlig noen gang. Her er jeg igang med såjord og vanlig plantejord, stiklinger og sådd..Er det rart en stakkar blir glad og lett til sinns ;)
Idag har jeg hatt en liten "vareopptelling av de stiklingene jeg tok i høst, og som nå er ferdigrotet og iferd med å bli flotte planter.

Og listen ble slik:

1 stk Torinto
1 Clorinda
1 Gravolens
1 Frensham
2 P.trifidum
2 Concolor lace
4 Gazelle
2 Paton`s Unique
1 Wilhem Languth
1 Lord Bute
1 Pine
2 Lara Jester
1 Rober`s Lemon Rose
5 Mint scented rose
6 P.radula
2 Lemon queen
2 Lady Scarborough.
2 Hansson`s wild spice
2 Charity
3 Golden butterfly
2 P.x blandifordium `alba`
1 P.tomentosum
3 Rimfire
2 P.radens

Dessuten har jeg funnet frem litt frøgaver, disse er fra Kanariøyene. Og det gresset, ja det synes jeg bare er rålekkert! Spennende å se om det vil trives her i landet også :)





onsdag 7. januar 2009

Fristelser...fristelser..

Trengte jeg flere frø..? Neppe! Men da jeg så at Hageland satte ut sine frø idag, ja da ble fristelsen for stor. Egentlig burde jo undertegnede blitt nektet ved inngangen til alle hagesentere, for det er alltid noe jeg bare ha. Jeg er vel omtrent som en stor unge i en gotteributikk...nemlig ustoppelig. Uansett, frøene ble kjøpt, undertegnede er lykkelig, og jeg antar at dette ikke er siste frø"sprekken" i de neste månedene. (ser for meg harde uker med store fristelser...) *ler*

Posted by PicasaBilde er klikkbart for de som vil se skikkelig på hva jeg har kjøpt..;)

søndag 4. januar 2009

Julerydding og nye frødykk.

Idag har julen blitt ryddet ut, og det slår meg hvor stort plass man får igjen når julestæsj er borte. Hvert år har jeg samme følelse, nesten som litt forundring..
Ellers har planterommet inne fått en liten rengjøring, stiklinger har blitt puslet og stelt litt med. Og ikke minst har jeg tatt en titt på urtestiklingene som jeg tok i høst. Flesteparten av de har klart seg, og jammen er det også god vekst i de. Ja, ananassalvien slo t.o.m til med en blomst i toppen...

Så har et nytt frødykk blitt gjort, og resten av pelargonfrøene som skal såes iår har blitt funnet frem.

Og den listen ser slik ut:

Appleblossum orbit
Black velvet red
Bright rose
Cherry elite
Cody`s appel cider
Deerwood lavedel lad
Fragrans
Hollywood
Lillian Pottinger
Moulin rouge
Orange
Orbit cardinal
P.alchemilloides
P.chamaedrifolium
P.gibbosum
P.grandiflorum mauve
P.parvipetalum
P.sauviolens
P.spinosum
Pine
P-x kewense
Raspberry ripple
Red elite
Renate Parsly
Salomon
Scarlet eye
Scarlet orbit
Sweet mimosa
White orbit
White peach

Fant enda flere villarter i mitt frødykk, og resten er zonaler og duftere.
Og ennå har jeg jo ikke begynt på listen over alt det andre jeg vil så...hjelpe meg , her skal det bli trangt om saligeheten til våren.

Kulda har virkelig bitt seg fast rundt oss her , og jeg har hat noen spennende dager (og netter) for å se om varmoven holder unna i begge drivhusene mine. Heldigvis ser det fint ut, og i lysthuset er det nesten et lite mini-syden..+12 og masse lys, særlig når det er -15 på utsiden av glassdøren ;) Som man ser koser plantene seg også, og ikke minst belønner en med en blomst her og der.





lørdag 3. januar 2009

Foreløpige såliste for villpelargoner :)

Jeg forundrer meg stadig over disse plantene mine, selv midtvinters deler de sine frø med meg, og det er jo reneste gull for en plantefantast som meg. Idag har jeg vært og høstet frø av Pelargonium vitifolium og pine.
Og når jeg ser frø, ja da begynner selvsagt planleggingen om årets sådd.
Iår er min foreløpige pelargon såliste for villartene slik:
  • P.acetosum
    P.acraeum
    P.altheoides
    P.aridum
    P.australe rød og hvit
    P.buysii
    P.candicans
    P.carnosum
    P.chamaedrifolium
    P.citronellum
    P.cordifolium
    P.drummondii
    P.elongatum
    P.ferulaceum
    P.fruticosum
    P.grossularoides
    P.hirtum
    P.lobatum
    P.longifolium
    P.mollicomum
    P.myrrhifolium
    P.nanum
    P.odoratissimum
    P.quinquelobatum
    P.radens
    P.radula
    P.ranunculophyllum
    P.ribifolium
    P.schizopeltatum
    P.tongaense
    P.ulitflorium (hybrid)
    P.vitifolium
    P.worcesterae
    P.zonale


Zonalene og dufteren får komme i en annen liste..bli endel av de også som skal såes;)

Posted by Picasa











fredag 2. januar 2009

Stiklinger og håp om våren...i vinterkulda..

Jeg stakk masse stiklinger i høst, hadde vel egentlig ikke så store håpet om at det skulle bli store rotningen på de..høsten kan være lunefull med slike aktiviteter...Men jammen har nesten ikke alle sammen fått rot og er i full vekst. Noe som gjør planterommet litt fullere enn det jeg hadde tenkt meg når jeg nå skal begynne å så snart...Ikke får jeg de ut i drivhuset heller, for gradestokken viser -11 grader brrrrrr... Men jeg satser på at kulda snart gir litt tapt så jeg får det ut i glasshuset. Kan jo ikke tilby de på nett heller, plantesending om vinteren er jo et litt for stort risikoforetak. Krysser fingrene for at de vil holde seg i sine små potter til de får nye hjem iløpet av våren.

Det er jo en smule rart å sitte her og planlegge både såing og plantebytting/salg..også skriver vi bare januar...Jaja, kanskje det er et forsøk på å ta våren litt på forhånd *ler*

Som dere ser er det trangt om saligheten i plantekarene ;)
Posted by Picasa

torsdag 1. januar 2009

GODT NYTT ÅR , ALLE MINE BLOGGVENNER!

Så var julen over, og et nytt år er også igang. Undertegnede har storkost seg med familie og gode venner gjennom høytidene, og bloggingen har nok havnet litt ned på prioriteringslisten...men slik er det når man endelig har tid til å bare være sammen med de man er glad i.

Julen feiret vi sammen med vår gode husvenn Johan, en sprek herre på 91 år. Og dessuten min gode venninne Vigdis og hennes sønn Hans Petter, utrolig koselig . Jeg er så takknemlig over å ha mange å feire sammen med, følte nok at det ble tomt rundt bordet vårt da våre foreldre plutselig ble borte, da er det godt å finne nye mennesker å ta inn i familien. Gaver ble det som vanlig masse av, vi pakket og pakket, og undertegnede må innrømme at hun nesten synes det er like gøy som ungene..man blir visst aldri voksen når det kommer til gaver *ler*

Masse flott fikk jeg også, bilstereo var noe som sto høyt på listen, siden jeg må innrømme at jeg MÅ ha musikk i bilen..og den gamle stereoen hadde begynt å leve sitt eget liv...som sjelden passet for min bilkjøring..*ler* Uansett, bilstereo fikk jeg av min kjære, dessuten masse flotte pynteengler (engelgal ja..)Dessuten fikk jeg dette nydelige broderte baksteduken under her, den skal ligge over gjærbaksten når den skal heve, den er t.o.m gummiert på baksiden, genialt. Jeg er heldig som har en så god venninne som syr så nydelig, og attpåtil gir det bort til meg ;)

Tusen takk J :)


Videre fikk jeg både hjemmelaget gelé(nydelig), og litt kjøpesnadder, alltid greit med det man kan putte i munnen. Og særlig når det er så godt som det jeg fikk

Og hvem var det som hoppet i stolen da jeg pakket opp denne...

Den har jeg nemlig ønsket meg i flere år nå, og endelig så lå den under treet mitt. Tusen tusen takk http://blomsterbarna.blogspot.com/ Blomstermamma :)

Flotte englestickers fikk jeg også, det er alltid nyttig i min lille hobbyhule :) Tusen takk til deg , Lisbeth :)

Dessuten har datteren min malt bilder til oss, og det var en stolt pappa og mamma som fikk nydelige malerier av henne til jul. Her er to av de, jeg må jo bare si at jeg synes de er flotte...ikke særlig innhabil..neida..*ler*

Nyttår ble tilbrakt med gode venner som hadde laget til et festmåltid med nydelig gåsestek, da er det ingen sak og gå det nye året imøte med både mett mage, og omgitt av mennesker man trives med. Jo, jeg kjenner at jeg er heldig, og det er en god følelse å ta inn i 2009.

Så til dere alle sammen, tusen tusen takk for alle de koselige kommentarene deres gjennom hele 2008, jeg gleder meg til et nytt bloggår med dere alle sammen.

Også ønsker jeg et Godt nytt år til hver og en av dere.