onsdag 18. juni 2008

Hagevandring.

Jepp, det har blitt en liten hagevandring med kamera idag. Greit å ta noen bilder før regnet skulle højle ned, ja for det har jo ikke blitt meldt særlig godt vær her imorgen.

Men regn, ja det betyr gjødselrunde, så nå er mengder av sommergjøsel spredd, også gjør regnet resten av jobben for meg.

Merkelig hvordan det alltid skal regne når pionene blomstrer, ja for et skikkelig regnskyll er ikke hva disse skjønnhetene trenger. Men undertegnede har fått plukket seg en stor , duftene bukett idag av disse gamle pionene som er fra ca 1925.


Ellers så har de første av mine mange type valmuer kommet ut av knoppen sin idag. Danish flag, og Angel choir var de første ut. Og de er jo bare så vakre! Jeg elsker valmuer, og en ting er sikkert, her skal sankes frø!


Eplesolbrud er en ny type jeg har sådd iår, og de blir jo bare vakre med sine små grønne kuleblomster, også lukter de jo så godt.


Sorte kornblomster ble også sådd iår, har en svakhet for sorte blomster. Synes de blir så vakre, særlig i solskinn.


Også har vi ringblomsten da Calandula `Touch og red buff`utrolig vakre med sine røde tupper.

Og denne geraniumen er jo utrolig vakker, navnet har jeg mistet i gravejobben til det nye beddet. Men karnskje noen vet hva den evt kan hete ;)

torsdag 12. juni 2008

En herlig dag!






Idag har det jammen gått i ett, og jeg blir like overrasket hvert eneste år over hvor mange som husker på meg. Første gjesten kom kl 11, og siste gjesten gikk kl 22.30. Og da har det vært folk som har kommet og gått hele tide, herlig!

Vi har kost oss med ost og kjeks,druer og moreller, alltid greit når folk kommer og går.


Dessuten har jeg verdens beste venninne som kom med verdens beste tropisk armoa kake. Er det noen sak når man har så gode venner?




Gaver har det blitt i fleng, og barnslig som jeg er så er jeg like opprømt over å rive papiret av gavene *ler*
Jeg fikk bl.a et nydelig ravsmykke fra mannen, kjøpt i København.





Noen smakerbiter fra noen av gavene


Nye lys til dammen var også med bland gavene, og for en dyreelsker som meg passer det vel god med frosk, skilpadde og sneglelys .

Bursdag :)

Hurra for meg *ler*, ja for idag har jeg bursdag.

Jeg er nok litt rar sånn, elsker enn å feire bursdagen min, like spent på både pakker og besøk. Jeg får tro at dette er litt med å bevare barnet i seg ;)

Juni er en takknemlig månede å ha fødselsdag i, naturen står gjerne i fullt flor, og for et blomstermenneske som meg, ja så er det en gave det også. Jeg pleier alltid å plukke med en diger bukett med lupiner i veikanten til denne dagen, men iår har det vært så tørt at jeg får ta mine egen pioner i haven. Like vakkert det, også dufter de himmelsk!

Men snart kommer det gjester i haven, har alltid åpent hus og haveservering på dagen min. Førstemann har meldt sin ankomst kl 11.

Ha en deilig dag videre alle sammen :)

lørdag 7. juni 2008

Det vokser og gror i haven.

Her er beddet som begynner å vokse til :)

Det steker nå i solen, og jeg føler meg omtrent som et egg på et mørkt panser..altså godt stekt..

Men man skal ikke klage, særlig ikke etter den sommeren vi hadde ifjor hvor nesten ullsokkene måtte på igjen...Men undertegnede må nok innrømme at midt på dagen søker hun inn, gjerne i hobbykjelleren hvor det er kjølig. Men så kryper jeg frem igjen påe ettermiddagen, og om kvelden er det jo bare herlig.

Idag har jeg hatt en vandring rundt med kamera i mine bed, og se alt hva som stå i sine fineste blomster der...ja man blir jo bare glad på denne årstiden.



Masser med forskjellige nemophilla som blomstrer nå
Og sort kornblomst ;)


Blodbeger som er en liten skatt.

Og honningknoppurt som har en nydelig blåfarge.

En vakker Malve ` Magic hollyhock`

torsdag 5. juni 2008

Sol og sommer :)

Pelargoniumbloggen tar sakte form, du verden for en jobb det er å lage et innlegg på hver pelargon, og linke hvert innlegg til siden.. Men så blir det jo greit da å ha som et oppslagsverk, for meg, og karnskje for andre også :)
Nå har jeg lagt link inn øverst til høyre i bloggen min her, så alle som ønsker, må bare ta turen innom for å titte :)


Varmen tærer på både folk og dyr og idag måtte Otto papegøye få en dusj.
Han satt molefunkel i et hjørne, og så vel bare varm ut.
Da undertegnde fant frem badebollen og dusjflasken, ja da ble det liv og lykke i leir`n, og nå sitter han på stolryggen min og bare koser seg, dryppvåt *ler*


Plantepakke fra Sverige fikk jeg også idag, masse nye spennende typer

Leufsta
Bockens Killing
Asarnas Frej
Asarnas Bifrost
Odensjö Manley
Mormor från Malungsfors
Ellen från Silvergruvan
Oxarv
Koll Fasters

Det er en lykke hver gang man får slike go`biter i posten, ja rene julaftenfølelsen ;)

Og i mitt nye bed trosser blomstene mine varmen, og kommer frem med bl.a slike vakre blomster..;)

søndag 1. juni 2008

Botanisk have.

Idag har jeg hatt en herlig dag i botanisk have, solgt stiklinger hos pelargoniumnettet og truffet masse hyggelige mennesker. Utrolig hvor populært pelliser har blitt, pågangen var kjempestor og vi var vel temmelig utsolgt allerede kl 13.
Hagen er utrolig vakker på denne tiden, det blomstret litt overalt, og her er noen bilder.

Bestemors have var nesten ferdig, den skal jo åpnes 12 juni, på undertegnedes bursdag ;)