lørdag 17. desember 2011

17 desember, fiken og aprikosmarmelade m/portvin

Dette tror jeg er en av de beste syltetøyet/marmeladen jeg lager, og ikke minst det dyreste..Penger  Den passer supergodt til en moden brie, eller til en Blå Selbu f.eks. Den er også god på sjokoladedesserter.

Adventskalender bilder til blogg -11 024

Oppskriften ble laget av Kokke-Lise på NRK frokost-tv for flere år siden.

Fiken og aprikosmarmelade m/portvin

200 g tørket fiken

200 g tørket aprikoser

100 g rosiner

5 dl portvin

3 ss sukker

2 stjerneanis

1 kanlestang

Skjær fiken og aprikoser i små biter. Bland alt sammen i en kasserolle og la det koke sakte opp. Kok langsomt til frukten er helt bløt og all væsken har trukket inn. Rør av og til

Fylles på rene glass og legg på lokk. Oppbevares kjølig Smilefjes

1 kommentar:

Vivishagerom sa...

Det er så spennende å følge bloggen din nå i adventstia. Dette syltetøyet høres veldig godt ut.
Før trodde jeg ikke at syltetøy var noe særlig sammen med ost, men etter å ha smakt det, så er det jo kjempe godt.
Ha en fortsatt fin helg!