fredag 25. november 2011

Er glasset halvtomt, eller halvfullt?

Ja, hvordan er det med glasset, er du et menneske med halvtomt glass, eller halvfullt?

Jeg er på endel sosial medier, noen prateforum og FB. Og det som slår meg, spesielt på forum fronten er hvor mange som nesten aldri har noe positivt å fortelle. De er `alltid` syke, mannen er stort sett ikke ok, ungene bråker og det meste vanskelig.

Så tenker jeg da, er det rart at livet blir fryktelig vanskelig når man har en sånn livsfilosofi at her skal det klages til Dovre faller?

Tenkt så deilig det er med mennesker som har noe positivt å si, og ikke minst hvor mye bedre dagen  blir når man tenker at idag skal jeg prøve å se ting litt lysere enn jeg gjorde igår. Jeg prøver på det, selv når jeg egentlig synes endel ting er skikkelig dritt så prøver jeg å se skjønnheten i en blomst, lukten av frisk luft, gleden over en godt måltid, også plutselig så er ikke livet så veldig ille alikevel. Fra halvtomt, til halvfullt glass Smilefjes som blunker

Så herved går oppfordringen videre, livet er mye hva man gjør det til. Og det beste man kan gjøre mot seg selv er å tenke mest mulig positivt, det er balsam for både kropp og sjel (trur eg)

Fyll opp glassene, folkens!Martiniglass

3 kommentarer:

krepsemor sa...

Som jeg skulle sagt det selv! Det er en uting å legge ut negative ting om folk en kjenner eller folk rent generelt, syns jeg i alle fall! Fokuset er innmari viktig. Vi har jo alle våre dager da alt blir feil, men da tenker jeg alltid på hvor heldig jeg er. Jeg har fire friske barn som skikker seg bra, en samboer som er snill og god, mine foreldre lever og har det bra, mine søsken likeså! Jeg har et arbeid å gå til som jeg trives med! Da blir jeg skamfull over at jeg klager meg over det som plutselig fortoner seg som bagateller! Livet er herlig ;)

TurboLotte sa...

Ja, delvis enig med deg. Men det er også veldig irriterende å lese alle de statusene over alt som er så blomstrende og perfekt hele tiden i hjemmet. Hjerter og smilyfjes til den store gullmedaljen. Som om livet er helt perfekt hele tiden. Barna og mannen er best i verden og alt det der. Har noen av de ja.. ganske slitsomt. Tror ikke alt er så fint som de skal ha det til, kanskje det er en måte å takle alle problemene på, å lage falske statuser om hvor perfekt alt er? Nei en gyllen middelvei er vel tingen. Noen ganger er livet topp, og noen ganger ikke. Det er jo det som gjør oss levende.

Elin sa...

Dette har vi vel snakket om før, og jeg bifaller hvert et ord. Folk som kun har halvtomme glass blir veldig fort energistjelere for meg. Og slike er slitsomme i lengden.