onsdag 22. juli 2009

Kløver og pelargonsirup.

Det MÅ jo bare prøves, jeg har nemlig kjøpt med boken Matsprell i naturen, og der var det mye spennende. Men denne rødkløversirupen var så spennende at undertegnede måtte på tur igår å plukke kløverblomster. Tok både hvit og rød kløver, mest rød. Dessuten måtte jeg bare legge med 5-6 blader av min gamle Gravolens (dr Westerlund) pelargonen min. Sukker og vann, og vi var igang :)

Og slik ser resultatet ut, og den ble supergodt. Sirupen er tynn, så den kan brukes som sukkerlage over friske bær, som saus over is, eller som smak i f.eks marinader. Valgene er mange hvis man har fantasi… Yammi!!

CIMG6793CIMG6796CIMG6794CIMG6795     CIMG6800 CIMG6801

8 kommentarer:

merethe sa...

Du gjør da så mye spennende :) Jeg kommer ikke på slikt en gang :)HA en fin uke. :)

ASSA sa...

Dette så jammen spennende ut du

anne - moseplassen sa...

hm, den boka har jeg også, lenge siden jeg har lest den sist skønner jeg, for dette kan jeg ikke huske.

Så jo nydelig ut da :)

Landliv sa...

Du prøver å mye spennende!! Og jeg er så feig til sånt.. men det ser jo kjempedelikat ut da!!!

Randi sa...

Så artig! Det er så utruleg mykje ein kan prøve om ein berre kjem på det og tar seg tid. I mitt ønskeliv vert det meir av sånt : )
God sommar til deg!

Hanne sa...

Kjempestilig!

Landliv sa...

I dag har jeg fått i oppgave å lage denne sirupen til dessert for maaange mennesker! Får prøve da, ved hjelp av deg! :-)

Margrethes hus og hage sa...

Det hadde jeg aldri kommet på å prøve en gang! Så artig :)