mandag 24. november 2008

Otto på kjøretur.

Jeg vender stadig tilbake til vårt minste medlem her i heimen, nemlig Otto. Han er en god blanding av kosegutt, plageånd og ikke minst humorist..Stadig er det nye ting som skal oppdages, og jeg må vel bare innrømme at latteren sto i taket da han kom seilende over bordet på en av junior gamle lekebiler..Bilen har lyd, og jammen hadde han ikke klart å trykke på knappen så brummelyden også var med.
Først ble selvsagt bilen endevent, man må jo være sikker på at den er i EU godkjent stand..;)

Men tilslutt mente han at den var i forskriftsmessig stand, og dermed var det bare å stige på...Og god tur *ler*

fredag 21. november 2008

Englebarn!

Idag har turen gått til varemessa på Lillestrøm, på Hjem&Hobby messa. Kan ikke si at jeg ble veldig imponert, synes egentlig den blir litt dårligere for hvert år. Stor skuffelse ble det da jeg ikke fant min faste gjeddeburger, og ikke minst at Løiten lys ikke hadde stand iår.'


Men jeg fikk da brukt noen penger allikevel, og flesteparten gikk nok i den standen som hadde de små Carl Larsson barna i figurer. Candy design er det som har retten her i Norge til å lage disse, og på messa var de skikkelig billig! Jeg kjøpte 2 poser med forskjellige figurer, både store og små, men flesteparten er fremdeles pakket ned i sine esker. Bilde kommer derfor senere. Men denne, måtte jeg bare pakke opp å sette i finstua. Disse to englebarna bare måtte jeg ha, og ikke minst fordi jeg er så heldig å ha to herlige englebarn selv, en jente og en gutt. Jeg synes den bare er vidunderlig!


Også må jeg takke http://lineshobbyverden.blogspot.com/Line for denne awarden, tusen tusen takk, jeg ble kjempeglad.

mandag 17. november 2008

Nå går plutselig dagene så fort....

Jeg må jo innrømme at etter at jeg fikk lagt inn en juleticker her, da begynte jeg å se at det virkelig nærmet seg jul, og da kom et snev av julepanikk også...Det er så mye jeg har lyst til å få gjort før jul, kjenner det er på tide å legge inn 4.giret.


Så ikveld har jeg nok en gang funnet veien til mitt lønnkammer, og disse har blitt til med noen timer med lydbok (Flaggermusmannen av Jo Nesbø).

Har tenkt å fylle de med litt hjemmelaget snop, noen får hjemmelaget såpe, og noen blir det støpte lys i.

søndag 16. november 2008

Mitt siste auksjonsvarp ;)

Helgens eskapader har bland annet ført undertegnede til auksjon på gjenbruksbutikken i Asker. Selvsagt skulle jeg ikke ha noe, men når jeg så dette skapet, ja da var jeg solgt.

Vi bor nemlig i et gammelt hus med flere stuer, og i den ene av stuene har vi kun innredet rommet med gamle såkalte by møbler fra ca slutten av 1800 til begynnelsen av 1900 tallet. Det meste av møblene har vi arvet, men noe kan man altså være heldig å få kjøpt på en aksjon. For 2 år siden fant vi en flott bidermaiersofa på auksjon på samme sted, og iår ble det altså dette skapet. Det er i nydelig mørk flammebjerk, samme som spisestuen vår + en skjenk og et annet hjørneskap som vi har fra før. Lykken var selvsagt stor, og særlig når prisen ikke var mere enn 800 kr. Så nå er det vel plassert i finstuen vår, med gamle minner vel instalert i det.

Jeg er jo som kjent utrolig glad i både loppemarkeder og auksjoner, det er nesten som en liten "memory-trip" for meg. Det er verd bare turen somregel, men noen ganger, som igår, ja så er det bare lykkedagen ;)

Ellers er det julekorttid, og iår har jeg en følelse av at mine to englebarn har gått til julebildestreik, og nekter å stille opp for fotografen , lettere sagt meg. Dermed har jeg vært nødt til å lete etter alternativer..og Otto har ikke stemmerett ennå, så muligens er det han som blir mors "offer". Vi har begynt å trene..her ble han tatt på fersken etter å ha forsynt seg fra husets gotteriskål. Det hører med til historien at han mistet sin kjempe banasjokolade når mor hadde tatt bilder. Det er jo grenser for sukkerinntak *ler*

tirsdag 11. november 2008

Julen er igang, hvertfall på hobbyrommet..;)

Jeg må jo bare innrømme at jeg får litt dårlig samvittighet over min manglende blogging her, det er liksom ikke nok timer i døgnet mitt om dagen. Stadig er det nye ting som dukker opp som må gjøres, og ikke minst så har jeg også begynt litt smått i hobbyrommet med litt julegaver og muligens litt for salg.
Jeg har falt for disse gammeldagse julekremmerhusene, det er noe nostalgisk over de .
Minner om en barndom hvor bl.a dette ble laget. Ikke med decopage og annet stæsj, som undertegnede har gjort her, men små rene kremmerhus med altfor mye skolelim på og gjerne litt skjevt satt sammen.
2008 kremmerhusene mine er nok litt annerledes, noen med serviettdecopage, noen med glansbilder, litt silkebånd, perler og glitterlim. Men allikevel så ligger nostalgien i bakhodet mitt når de blir til.
Her er et lite knippe av siste ukes kremmerhus :)





Noen til og fra lapper har også blitt til. Disse er i treverk, og tanken er at de også kan brukes som juletrepynt etterpå

Jeg har jo stort sett alltid med min trofaste venn Otto også. Han er nesten som minstebabyen i huset, og er vel like rampete som en gjennsomsnittlig 3-åring ;) Lykken var hvertfall stor da han fant en gammel blyant i bunnen på en av mine hollanske krukker. Og blynanten fikk et kortvarig liv i Otto`s nebb *ler*

søndag 2. november 2008

Å minnes de vi har mistet...

Idag skrives allehelgensøndag, og for meg som for mange andre er det dagen å minnes de kjære vi har mistet. Her i Bærum er alle kirkegårder fulle av folk med kranser og lys, en utrolig flott skikk, synes jeg.

Jeg har selv mistet begge mine foreldre, de døde altfor tidlig da jeg var 15 og 35 år. Skulle nok gjerne hatt de med meg noen år til. Så for meg har turen gått til deres gravsted for en stille stund, en stund for minner om både sorg og gleder. En grav for meg har alltid vært et godt sted å gå, der har jeg sortert mange tanker, og grått mange tårer. Men allikevel er det et sted hvor man kan finne igjen gode minner, og ny styrke.

Ikveld tok jeg med kamera også, for Haslum kirke som er en kirke fra slutten av 1100-tallet, lå så vakkert å badet seg i kveldslyset. I denne kirken er begge mine barn døpt, og jeg selv er blitt gift her. Det er en meget vakkert kirke som har en altertavle fra 1631, og en døpefont i tinn fra 1634, fremdeles i bruk.

Så håper jeg dere alle har hatt en fin allehelgensøndag dere også :)