tirsdag 30. september 2008

Mere rikdom..

Ja, for med gode pelargonvenner også over landegrensen så har jeg idag også fått en liten "gullskatt". Masse spennende frø, og ikke minst mange spennende planter (villarter), 1 asarna + 2 spennende hemmeligheter ;).
Jeg merker jeg blir mer og mer fasinert over pelargonvillartene, de kommer i så mange rare innpakninger, og har nesten en liten personlighet alle sammen. Lette å så er de også, og ikke minst har de sin skjønnhetsesong nå utover høsten og mot januar. Så når zonalene sturer litt, og savner sommer`n, ja så strutter villartene og kommer med masse blomster.

Men jeg har altså blitt enda litt rikere idag, og ikke minst truffet ei som er utrolig kunnskapsrik og har masse flotte planter.

Takk til deg Susann :)

søndag 28. september 2008

En kiste med gull eller...

..en balje med pelargoner.

Ja, for noen er jo gullet viktigst, men for meg er en bajle med pelargoner som det reneste gull. Jeg er så heldig at jeg har fått hente en hel balje full av de vakreste pelargoner fra Tove og Karl. Planter som ellers hadde havnet i komposten, men som jeg fikk lov å "arve". Fra før har jeg "arvet" masse spennende villarter fra de, så snakk om å være heldig å kunne få kjenne så snille mennesker.

Idag har alle fått ny potte, litt ny jord, og blitt plassert i det gamle drivhuset. Som nå er ferdig isolert, og lys og varme er på plass. Snart er alle plantene som skal inn, innendørs, og da først kan man senke skuldrene og si at nå kan høsten og vinteren komme for fullt. Men ennå må den gjerne vente, for jeg nyter de flotte høstdagene vi har hatt de siste dagene til fulle :)

lørdag 27. september 2008

Blomstrete romantikk ;)

Uka bare fyker avsted, det er nemlig travle dager nå om høsten. Drivhus( mitt gamle) skal tømmes og isoleres, teppe skal legges, planter skal inn, knoller skal opp, og løker skal ned. I det hele tatt, det er noe å fylle opp de fleste av døgnets timer med.

Enda hyggelig overraskelse i posten kom også her i slutten av uka, Hanne Min verden hadde sendt frø av stokkroser og et vakkert kort, tusen tusen takk *klem*




Ellers så er drivhuset nå ferdig polstret..mangler bare teppe, så er det klart for alle dufterne, etterhvert stiklingsplanter og frøplanter. Skal blir deilig å få det iorden, dufterne står nemlig ute ennå, heldigvis under taket, men kulda kan komme fort og brått på nå.
Akkurat nå står det endel chiliplanter som jeg ikke vet helt om skal på komposten eller ei..vi får se.

I lysthuset har all belysningen kommet opp, alle hyllene har fått lystoffarmatur over seg, men i midten har jeg hengt en liten koselig lykt fylt med lyslynge som går på batteri fra IKEA. Veldig greit å ha det på batteri, for all annen belysning gåt på timer, så når kl er 20.30, ja da er det plutselig mørkt.. Også synes jeg det ble litt koselig også med lysslynge med lysende blomster på ;)


Etter mitt loppisraid forrige helg fant jeg også noen blomstrete gardiner, jeg bare elsker blomstrete stoff, det minner meg om min mormor , som hadde mase av den type stoff. Dessuten var det også mye av det i mitt barndomshjem, så det er lune minner med slike mønstre. Uansett, det ble kjøpt, og med litt omsying, ja så henger de nå på vårt soverom. Litt blomstrete romantikk blir aldri feil ;)

tirsdag 23. september 2008

Nytt forum :)

Jeg har drevet og eksperimentert litt ang dette med å lage sitt eget forum. Kanskje ikke fordi det er noe stort behov for det, det finnes jo mange forum der ute, men heller fordi jeg synes det var lærerikt å prøve det. Men jeg har nå laget et forum, et plante/pelargonforum , hvor det selvsagt er like lov å bare skravle litt om alt annet også. Har dere lyst til å prøve, så velkommen skal dere være. Det er først idag jeg åpner det skikkelig :)
Så får jeg se da om det blir et monolog forum (uff håper da ikke det) hvor jeg skal snakke med med meg selv, eller om jeg klarer å få noen hyggelige mennesker inn dit. Jeg håper selvsagt på det siste, optimist som jeg er ;)
Her er hvertfall linken, for de som har lyst :) http://www.dittnettsted.com/diskusjon/index.php?mforum=pelargoniumoase
Velkommen skal dere være!
(skulle det være noen problemer evt med regitrering så gi meg beskjed)

Ellers så har jeg startet med mine duftere idag, plukker de rene og fine, noen må ha en omgang med litt grønnsåpe, og noen har blitt klippet ned til nye stiklinger. Planen er at de skal i det gamle drivhuset, sammen med stiklingene jeg tar og nye frøplanter til våren. Har lurt på om jeg muligens skal ha en dag åpen dag til våren, med litt stiklingsalg og planteprat. Vi får se ;)

Ha en flott høstdag videre folkens, solen skinner og det må vi nyte :)

mandag 22. september 2008

Snakk om pakke!!!

Også jeg som ikke har bursdag engang..

Jeg ble jo supernysgjerrig når det kom henetlapp på smartpakke fra Villemohttp://blomsterbarna.blogspot.com/, visste jo at hun skulle sende noen stiklinger..men smartpakke..hmm..Siden jeg overhode ikke er nysgjerrig så løp jeg selvsagt ikke ned i fullt firsprang og hentet den...eller jo.. Og den var DIGER. Ja selv Otto ble meget opphisset over denne store esken som havet på spisebordet


Han hjalp selvsagt til med oppakningen med liv og lyst, og hva kom ut av esken...?

Et vakkert skrevet kort,

og en vakker bok, en lysthusbok rett og slett

Poseholder i nydelig pelargonstoff

Også denne nydelige puta, den er jo som skapt for lysthuset mitt *lykkelig*Otto var nesten like opprømt som meg..*ler*Og ikke minst var det flotte stiklinger med, se på de flotte bladene til `Royal oak`.

Puta og boken passet perfekt i lysthuset mitt..


Her skal jeg kunne sitte i gode stunder og skrive ned litt hagetanker og blomsterdikt kanskje.

Tusen tusen takk Kristin, det finnes vel nesten ikke så snilt menneske som deg *stor klem sendes oppover til dine hjemtrakter*

Og Otto...

han lurer på om han kan få esken ;)

Frøposer og fisk....;)

Så hyggelig med så mange svar, tusen takk alle sammen :)

Jeg har en dille med disse frøposene jeg, sitter i mitt "lønnkammer" i kjeller`n og bretter frøposer og storkoser meg. Superenkelt er det også, fant mal på nettet, også bruker jeg bare kartong eller innpakningspapir som jeg liker, og bretter ivei. Synes det er mye hyggeligere med koselige poser, og ikke bare kaffefilter eller zipposer ;)
Når jeg plukker frø så tørkes de enten på en avis, pelargonfrø legger jeg stort sett først i et kaffefilter, de er somregel tørre, derfor holder det med 1 uke eller 2 i et filter, også legges de i en hjemmebrettet frøpose.

Ikke minst er det koselig å bruke disse frøposene når man skal gi bort/evt bytte frø, litt mer personlig. Det papiret jeg er mest glad i er nok dette Tilda papiret

Mens disse er brettet i kartong, med litt forskjellige mønstre funnet på Panduro Hobby
Også har vi denne som er lastet ned med motiv og alt fra nettet, enkelt og greit.

Dessuten er jeg også så fascinert av alle typer av frø, disse pelargonfrøene kommer t.o.m med en liten "svans". De er jo bare vakre, og de finnes både i store

og små..

Ellers har undertegnede fått fylt sin fryser med masser av deilig fjellørret, fisket på Hardangervidda. Det er mat som smaker, man føler seg nesten litt rik ;)

lørdag 20. september 2008

Loppisfunn!!

Jeg har jo nevnt det før, men jeg er altså en uhelbredelig loppisfan..jeg elsker å gå å titte på krim og krams, og kommer alltid hjem med noen MÅ-HA ting, selv om jeg selvsagt ikke skal ha noe før jeg drar..*ler*


Idag har det vært den store loppemarkeddagen her i omegn, og jammen fant jeg meg noe fint idag også.


En pute til mitt lysthus

En liten søt telysholder, og den satt merkelappen på, så den var helt ny..2 stk ampler Også til "rosinen i pølsa", en primselampett som også kan brukes til stearinlys,,ja den måtte jeg bare ha...og prisen..10 kr!!!!!Da er det gøy å handle..Videre fant jeg 2 stk store såkasser som skal brukes til våren. Den ene av de var med vanningsmatte og endel andre finesser..nesten ikke brukt den heller. Også fant jeg siste armaturet jeg manglet til lyshuset og nydelig blondeduk til bordet i lysthuset. Ikke minst fant jeg diger rottebur til en kompis av junior, hadde lovet å titte etter om jeg fant ;). Og en kystall Kosta boda bolle, også til 10 kr..


Litt av noen varp!


I lysthuset modens sitronene mine nå, gleder meg til å plukke den første snart

Også slår det meg stadig hvor vakre mine pelargonblomster er noen ganger, de er som små kunstverk bare se selv...

onsdag 17. september 2008

Fugler!

Jeg er et fuglemenneske, elsker fugler i alle former og fasonger. Noen har kanskje fått med seg at jeg er den lykkelige eier av Otto, en herlig grå jakko papegøye, som både prater og ler. Han sitter og roper "mamma`s baby", og det er vel nettopp det han er *ler* Jord liker han også....



Men jeg er også veldig glad i utefuglene, spurv, meis, fink ja t.o.m måker og skjære liker jeg..Og selvsagt mater jeg de, hele året, siden jeg er så glad i fuglesang og ikke minst det livet det er å ha masse småfugl på spiseplassen og i hekkene rundt huset.
Nå er det tid igjen for alle å huske på å begynne matsesongen for de små, kulda kommer, og de trenger den maten de kan . Jeg har vært å kjøpt en ny 25 kilos sekk med villfuglblanding, og en bøtte med meiseboller, så her er maten klar :) Her er noen bilder fra spiseplassen akkurat nå ;)

Travlet, som vanlig...

tirsdag 16. september 2008

Får, og gir litt tilbake ;)

Det er så koselig med alle tilbakemeldinger, både her og i pelargoniumoasen min. Alt blir lest og ikke minst satt stor pris på. Det blir liksom mening i bloggingen når man føler at andre også kanskje kan ha glede eller nytte av hva man skriver om.


Jeg vet jeg har fått noen awarder av noen av dere, og jeg vet også at jeg ikke er så flink til å gi igjen, eller takke skikkelig. Derfor takker jeg nå for alle jeg har fått, og drar frem den siste fra Twinshage,




tusen, tusen takk!


Også vil jeg gjerne dele ut denne
Til dere alle som er innom her. Jeg setter som sagt stor pris på dere alle, og det er nesten umulig å dra frem en og en, urettferdig blir det også. Derfor får dere like godt en award alle sammen av mine bloggvenner :)