torsdag 15. mai 2008

Nye prosjekter.

Ja og denne gangen er det på bloggfronten.
Jeg har bestemt meg for å lage en pelargonblogg hvor jeg legger inn bilde og navn + den info jeg har om planten , slik at det kan fungere som er oppslagsverk. De som blir omtelt der er pelargoner jeg har eller har hatt. Spennende prosjekt, men rimelig tidkrevende, så ferdig blir den nok ikke med det første. Men for de som vil ha en sniktitt så legger jeg linken her

http://pelargoniumoasen.blogspot.com/. Velkommen inn ;)


Ellers er det jo urtebeddet mitt som endelig er ferdig og beplantet.

Der har jeg plantet:

Bronse fennikkel

sitronverbena

sitrontimian

agurkurt

lavendel

mexicansk estragon

stevia

curry

eplemynte

appelsin salvie

salvie tricolore

ananas salvie

isop

ruccola

spansk kjørvel

matrem

fransk persille

rosmarin

dill

Monarda fistulosa`Crofway pink`Også kalt hestemynte,etasjeblomst eller bergamott
-----"-------------`Squaw` Blir også kalt det samme som ovenfor

Monarda hybrid `Scheewittchen`Blir også kalt det samme som ovenfor

(Alle de tre monarda plantene blir også kalt te-mynte, siden den brukes ofte til det.)

Sanguisorba minor , blir også kalt pimpernell eller blodtopp.

Beddet er laget som en kasse som går langs hele drivhuset. der er det varmt og godt, og dessuten et riktig sted å ha det iforhold til å kunne høste.

Jeg har jo heller ikke kunnet dy meg fra å lage nye småplanter av disse urtene..stikker stadig ned nye stiklinger i småpotter som jeg gir bort litt her og der, urter er gøy!

mandag 12. mai 2008

Oppdatering igjen..

Uff, får jo nesten dårlig samvittighet her, lite bloggskriving og enda mindre tid til hilsner i andres blogger..uff! Men jeg blir veldig glad for alle som hilsner innom, bare så det er sagt. En stor klem til dere alle er herved utlevert :)

Dagene bare fyker avgårde og i pinsen har jeg pottet om og flyttet ut 264 pelargoner...for en jobb!!
Jeg må innrømme at jeg har hatt stunder da jeg har tenkt at nå har jeg alt for mange, nå må jeg kvitte meg med litt...men du verden så fort det går over når jobben er gjort og jeg kan bare kose meg med de igjen *ler* Selvsagt skulle det blir kaldt også når jeg fikk flyttet de ut, så resultet er at jeg har pakket inn hele den overbygde verandaen med fiberduk slik at de små ikke skal få hverken solstikk eller kuldesjokk. Nå kom de jo fra drivhuset så overgangen var vel fullstendig galt, men alikevel..;)

Så nå er drivhuset bare fullt av alt jeg har sådd..og du verden så store mengder det ble..*sjokk*
Bare valmuene er blitt over 60 småpotter..jaja, det var dette med magemål da.. ;)
Ellers er det 20 potter tomater, en haug med forskjellige ipomea, middagsblomst, wisteria (blåregn), datura, nicotiana, sorte kornblomster, gul, lilla og rød chili i forskjellige typer (hjelpe meg...) Og inne er det agurker, blomkarse, basilikum...og mye mer..man blir nesten skamfull..





Hagen blomstrer, både tulipaner, brudespirea, bekkeblom, primula står i fullt flor. Og plenen er grønn og flott. I pinsen har sommerepletreet også kommet med sine blomster, og de andre epletrærne står i knopp. Åee..det er er herlig tid.

Min lille blomstergnom, malt av Susann i Sverige står og koser seg sammen med mine primulaer.
Og mitt nye blomsterbed, begynner nå å bli ferdigplantet. Jeg mangler å plante ut en haug av valmuer, middagsblomster og nempohilia (har ikke turt det ennå..) + noen planter til som står inne i drivhus ennå.

Jeg gleder meg til blomstringen starter i det.

Bobleplasten på drivhuset har jeg beholdt foreløpig, det fungerer som solskydd til jeg får lagt over fiberduk. det er helt nødvendig, ingen planter liker å bli stekt...


Dessuten har jeg jo vært så heldig å få en venneplante i posten også, en vakker type st.Paulia fra Landsliv. Tusen tusen takk, den skal passes godt på *klem* Jeg bare elsker plantepost....

lørdag 3. mai 2008

Eksplosjon!

Idag ekspoderte det i mitt ene tulipanbedd, og alle knoppene spratt ut med solen. Gjett om det var ei som var ute i rekortfart med kamera parat... Jeg plantet så masse løk ifjor, særlig rundt humlestokken, og i rosebeddet. der synes jeg det passer for når tulipanene er avblomstret og ikke pene mer, ja da overtar rosene og rundt humlestokken, ja der er det stort sett humlen som regjerer , ego som den er..*ler*

Gulveisen min står i fullt flor også, fått av en god venninne for et par år siden.

Og i dammen, ja der blomstrer bekkeblommen, den er jo så utrolig vakker den den slynger seg rundt i vannkanten. Det er en herlig tid nå!

torsdag 1. mai 2008

Coleus...maleri plante?

Kom mai di skjønne milde, riktignok med regn idag, men hva gjør vel det når undertegnede skulle ut med gjødselbøtta uansett ;)


Dessuten har jeg pottet om coleus, og det har jo resultert i noen bilder da. Jeg begynner å få endel av disse også, fort gjort å f en "dille" med slike vakre planter. Hvert blad er jo nesten et lite kunstverk.




Jeg har et karnappvindu hvor de bor hele året, bortsett fra de varmeste mnd på sommeren, da flytter de fleste av de ut. De må ha over 10+, så det er ingen uteplante for en lumsk maimnd.


Black dragon, mørk burgunderrøde blader med "blondekant"



Duckfoot burgundy



Limelight


Duckfoot red

Palisander

Ikke alle har jeg navn på, men vakre er de uansett

Det er jo nesten som om hver plante er et lite maleri, og det er få planter som har s vakre og mangfoldige farger i bladverket :)